-A +A

Dlaczego Sfinks?

Wersja do wydrukuSend by emailWersja w formacie PDF

Franczyza

Dlaczego Sfinks?
Franczyza

 

Franczyza w Sfinksie to przede wszystkim silne i cenione przez klientów marki oraz sprawdzone koncepty restauracyjne, co jest podstawą sukcesu w prowadzeniu biznesu przez franczyzobiorcę.

 

Sfinks umożliwia prowadzenie we franczyzie:

  • restauracji SPHINX - pod najsilniejsza polską marką restauracyjną w ramach jednej z największych i najpopularniejszych sieci gastronomicznych w Polsce
  • restauracji Chłopskie Jadło - cenionych przez miłośników kuchni polskiej
  • restauracji WOOK - w ramach sieci oferującej dania kuchni azjatyckiej, cieszącej się popularnością i uznaniem wśród klientów
  • restauracji Fabryka Pizzy - specjalizujących się w kuchni włoskiej, uwielbianej przez konsumentów w Polsce
  • barów bistro Meta i Funky Jim lub klubów Meta Disco
  • Piwiarni Warki – pubów przyciągających klientów wyborem piw, ofertą kulinarną i transmisjami wydarzeń sportowych

 

 

Sieci restauracji zarządzane przez Sfinks Polska specjalizują się w segmencie casual dining. Są to restauracje z pełną obsługą kelnerska, oferujące codzienne, smaczne posiłki wysokiej jakości po atrakcyjnej cenie.

 

Kolejną zaletą franczyzy w Sfinks Polska jest możliwość rozwijania swojego biznesu poprzez równoległe prowadzenie kilku restauracji różnych typów i pod różnymi markami. Najbardziej przedsiębiorczy franczyzobiorcy Sfinksa mają możliwość prowadzenia jednocześnie restauracji kilku marek sieci Sfinks Polska.

 

Franczyzobiorca Sfinks Polska może liczyć na pełne wsparcie centrali w zakresie prowadzonej działalności. Otrzymuje od spółki szczegółowe wytyczne dotyczące prowadzenia restauracji danego typu, które opisuje podręcznik operacyjny będący częścią licencji. Sfinks organizuje także szereg szkoleń związanych z uruchomieniem i prowadzeniem restauracji. Dotyczą one obowiązujących standardów sieciowych, menu i receptur potraw, sposobu ich przyrządzania, a także polityki cenowej, zachowania norm jakości i zasad obsługi klienta. Szkolenia są cyklicznie powtarzane w trakcie okresu współpracy i obejmują nie tylko franczyzobiorcę, ale też jego kluczowych pracowników.

 

Franczyzobiorcy Sfinks Polska korzystają z dodatkowych przywilejów wynikających z przynależności do dużej sieci, jak centralne dostawy produktów i towarów do restauracji. Ponadto przedsiębiorcy, mogą liczyć na wsparcie marketingowe i udział w akcjach promocyjnych organizowanych na rzecz sieci w skali całego kraju lub regionalnie.

 

Sfinks nie wymaga od franczyzobiorców doświadczenia w branży gastronomicznej ani specjalistycznego wykształcenia. Liczy się przede wszystkim przedsiębiorczość, inicjatywa i umiejętność organizowania pracy sobie i innym, a także chęć osobistego zaangażowania się w nadzór nad prowadzoną działalnością. Posiadanie lokalu pod restaurację jest atutem, ale nie jest to konieczność. Sfinks jako franczyzodawca zajmuje się także ich pozyskiwaniem, a następnie – wspólnie z franczyzobiorcą - adaptacją, wystrojem i wyposażeniem. Tak przygotowaną restaurację przejmuje w zarządzanie franczyzobiorca.

 

Sfinks odpowiada także za opracowywanie i wdrażanie menu oraz receptur dań oferowanych we wszystkich restauracjach sieci, a także analizuje i dokonuje wyboru głównych dostawców towarów i produktów. Ponadto, w całym okresie trwania umowy nadzoruje działalność restauracji, m.in. poprzez monitorowanie jej wyników, kontrolę utrzymania standardów i jakości.

 

Franczyzobiorca w ramach licencji wnosi opłatę wstępną i opłaty miesięczne.

 

Osoby zainteresowane współpracą w ramach franczyzy, prosimy o wypełnienie formularza.

Formularz