-A +A

Lato z „Gwiazdami Sezonu” w restauracjach Sphinx

Wersja do wydruku

Restauracje Sphinx, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, wprowadzają nową ofertę „Gwiazdy Sezonu”. We wkładce do menu znajdują się cztery propozycje na lato  – „Shoarma z kurkami”, „Dorsz z kurkami”, „Tarator” i „Letni Łosoś”. Tym razem jako „Goście Specjalni” dostępne są trzy steki z polędwicy: „Chateaubriand”, „Bifteck” oraz „Filet Mignon”. Goście mogą również skorzystać z „Letniej Fiesty” i spróbować orzeźwiających napojów zarówno w wersji z alkoholem jak i bez. Oferta dostępna jest we wszystkich restauracjach sieci i obowiązuje do 18 sierpnia.

- Wyjątkowe dania skomponowane w oparciu o składniki charakterystyczne dla danej pory roku to znak rozpoznawczy „Gwiazd Sezonu”. Nasi goście to doceniają i dlatego oferty te cieszyły się w poprzednich odsłonach ogromną popularnością. Jestem pewna, że tak samo będzie w przypadku najnowszej, letniej wkładki. Wierzę, że potrawy z dodatkiem soczystych i kruchych kurek oraz odświeżające koktajle przypadną wszystkim do gustu - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.

 

W najnowszej propozycji sieci na gości czekają: „Tarator” – bułgarski chłodnik na bazie jogurtu i ogórka oraz „Letni Łosoś” – delikatna przystawka z gotowanego łososia z dodatkiem majonezu, koperku, podawana z kaparami, ogórkiem i świeżo wypiekaną bułką pita. We wkładce są również dwa dania główne: „Shoarma z kurkami” – orientalnie przyprawione mięso z kurczaka z dodatkiem kurek w śmietanie, serwowane z chrupiącymi cząstkami ziemniaka lub ryżem oraz zestawem surówek, a także „Dorsz z kurkami” czyli złocisto panierowany filet z dorsza, podawany z kurkami w śmietanie, frytkami lub ryżem. W ramach „Letniej Fiesty” goście mogą zamówić orzeźwiające napoje, takie jak m.in. klasyczna lemoniada ze świeżą miętą i plastrami cytryny czy Pepsi Green z dodatkiem limonki i mięty.

 

W ramach letniej propozycji restauracji Sphinx na klientów czekają „Goście Specjalni”, a więc steki, tym razem z sezonowanej polędwicy wołowej. „Chateaubriand” wykrawany jest z najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy, podawany z sosem tymiankowym, grillowaną kukurydzą i warzywami. „Bifteck” z grillowanymi krewetkami, chipsem bekonowym oraz chrupiącymi półksiężycami i sosem czosnkowym przygotowywany jest z główki polędwicy. Z kolei „Filet Mignon” serwowany jest z kurkami w śmietanie w złocistych ziemniaczanych łódeczkach w towarzystwie sałatki wegetariańskiej. Dla kilkuosobowych grup przygotowano również w atrakcyjnej cenie specjalne menu degustacyjne, składające się z trzech oferowanych w letniej wkładce steków z sosami i wybranymi dodatkami.

Lato z „Gwiazdami Sezonu” w restauracjach Sphinx