-A +A

Restauracje Sphinx orzeźwiają ze smakiem

Wersja do wydruku

Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadza sezonową ofertę deserów i napojów „Orzeźwiamy ze smakiem”. Truskawkowe verrine, sułtańska gruszka, panna cotta z musem truskawkowym, vanilla ice coffee to cztery nowości deserowe na wiosnę. Z kolei do picia restauracje Sphinx proponują lemoniadę cytrynową, zieloną mrożoną herbatę oraz hiszpański napój - sangrię białą lub czerwoną. Orzeźwiająca oferta dostępna jest w lokalach sieci Sphinx w całej Polsce.

- W tym roku na sezon wiosenno-letni przygotowaliśmy dla naszych klientów orzeźwiające desery na bazie lodów, czekolady i musu truskawkowego. Ofertę uzupełniają chłodzące napoje takie jak lemoniada, mrożona kawa i zielona herbata oraz sangria, które nie tylko doskonale gaszą pragnienie, ale przede wszystkim wyśmienicie smakują - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.

 

W ramach „Orzeźwienia ze smakiem” restauracje Sphinx oferują lekki włoski deser z musem truskawkowym - panna cotta. Na uwagę zasługuje również truskawkowe verrine, czyli czekolada z gałką lodów waniliowych w musie z truskawek. Z myślą o wielbicielach kawy przygotowano espresso z mlekiem, gałką lodów waniliowych, sosem czekoladowym i bitą śmietaną pod nazwą vanilla ice coffee. Smakiem zachwyca też sułtańska gruszka, będąca kompozycją lodów czekoladowo–waniliowych, soczystej gruszki, rodzynek nasączonych białym winem i bitej śmietany, oprószona wiórkami czekolady.

 

Z kolei wśród sezonowych napojów oferowana jest orzeźwiająca lemoniada ze świeżą miętą oraz  zielona herbata z dodatkiem syropu z kwiatu czarnego bzu, limonki i lodu. Ponadto klientom serwowana jest sangria biała i czerwona, czyli hiszpański napój przygotowany na bazie białego lub czerwonego wina oraz soków owocowych, podawany z cząstkami pomarańczy.