-A +A

Dlaczego Sfinks?

Wersja do wydrukuSend by emailWersja w formacie PDF

Franczyza

 

Franczyza w Sfinksie to przede wszystkim silne i cenione przez klientów marki oraz sprawdzone koncepty restauracyjne, co jest podstawą sukcesu w prowadzeniu biznesu przez franczyzobiorcę.

 

Sfinks umożliwia prowadzenie we franczyzie:

 

  • restauracji SPHINX – pod najsilniejsza polską marką gastronomiczną w ramach jednej z największych i najpopularniejszych sieci restauracyjnych w Polsce
  • restauracji WOOK – cieszących się popularnością i uznaniem wśród klientów, należących do sieci oferującej dania kuchni chińskiej
  • restauracji Chłopskie Jadło - cenionych przez miłośników tradycyjnej polskiej kuchni

 

Sieci restauracji Sfinks Polska specjalizują się w segmencie casual dining. Są to restauracje z pełną obsługą kelnerska, oferujące codzienne, smaczne posiłki wysokiej jakości po atrakcyjnej cenie.

 

Kolejną zaletą franczyzy w Sfinks Polska jest możliwość rozwijania swojego biznesu poprzez równolegle prowadzenie kilku restauracji różnych typów i pod różnymi markami. Najbardziej przedsiębiorczy francyzobiorcy Sfinksa prowadzą jednocześnie nawet kilka restauracji Sphinx i WOOK.

 

Franczyzobiorca Sfinks Polska może liczyć na pełne wsparcie centrali w zakresie prowadzonej działalności. Otrzymuje od spółki szczegółowe wytyczne dotyczące prowadzenia restauracji danego typu, które opisuje podręcznik operacyjny będący częścią licencji. Sfinks organizuje także szereg szkoleń związanych z uruchomieniem i prowadzeniem restauracji. Dotyczą one obowiązujących standardów sieciowych, menu i receptur potraw, sposobu ich przyrządzania, a także oferty cenowej, zachowania norm jakości i zasad obsługi klienta. Szkolenia są cyklicznie powtarzane w trakcie okresu współpracy i obejmują nie tylko franczyzobiorcę, ale też jego kluczowych pracowników.

 

Francyzobiorcy Sfinks Polska korzystają z dodatkowych przywilejów wynikających z przynależności do dużej sieci, jak centralne dostawy produktów i towarów do restauracji. Ponadto przedsiębiorcy, mogą liczyć na wsparcie marketingowe i udział w akcjach promocyjnych organizowanych na rzecz sieci w skali całego kraju lub regionalnie.

 

Sfinks nie wymaga od franczyzobiorców doświadczenia w branży gastronomicznej ani specjalistycznego wykształcenia. Liczy się przede wszystkim przedsiębiorczość, inicjatywa i umiejętność organizowania pracy sobie i innym, a także chęć osobistego zaangażowania się w nadzór nad prowadzoną działalnością. Nie jest też wymagane posiadanie lokalu pod restaurację. Sfinks jako franczyzodawca zajmuje się także ich pozyskiwaniem, a następnie – wspólnie z franczyzobiorcą - adaptacją, wystrojem i wyposażeniem. Tak przygotowaną restaurację przejmuje w zarządzanie franczyzobiorca.

 

Sfinks odpowiada także za opracowywanie i wdrażanie menu oraz receptur dań oferowanych we wszystkich restauracjach sieci, analizuje i dokonuje wyboru głównych dostawców towarów i produktów oraz zarządza polityką cenową w restauracjach. Ponadto, w całym okresie trwania umowy nadzoruje działalność restauracji, m.in. poprzez monitorowanie jej wyników, kontrolę utrzymania standardów i jakości.

 

Franczyzobiorca w ramach licencji wnosi opłatę wstępną i opłaty miesięczne.

 

Osoby zainteresowane współpracą w ramach franczyzy, prosimy o wypełnienie formularza

Formularz