Regulatory Announcement 9/2009 dated 11 February 2009

Supplement to draft resolutions to be voted on at the General Meeting of Shareholders – point No 9 of the GSM agenda.

The Management Board of Sfinks Polska S.A. ("Sfinks"), with reference to RB 1/2009 dated 13 January 2009, RB 5/2009 dated 5 February 2009 and RB 8/2009 dated 10 February 2009, hereby encloses the supplement to draft resolutions of General Shareholders Meeting of Sfinks which will be held on 18 February 2009 ("GSM"). The draft resolutions, which were received by the Company today from one of the shareholders, concern Point No 9 of the GSM agenda.

Legal act:

Rozporządzenie MF o raportach bieżących i okresowych – art. 97 ust. 5

Tomasz Morawski

Pan Tomasz Morawski ukończył Wydział Inżynierii Lądowej Politechniki Warszawskiej. Założyciel spółki Sfinks Polska S.A. zarządzającej siecią restauracji Sfinks gdzie od 1999 do 2008 r. pełnił funkcję prezesa rady nadzorczej. Wcześniej był m.in. dyrektorem zarządzającym spółki Interabra Trading B.V., dyrektorem zarządzającym Dantom Holding B.V. oraz prezesem zarządu OCMER Sp. z o.o.. Obecnie jest 99,9% udziałowcem w spółce z ograniczoną odpowiedzialnością "TEEM DEVELOPMENT" – realizującej jako project manager oraz komandytariusz projekty developerskie oraz inwestycje komercyjne. Pan Tomasz Morawski jest właścicielem czterech restauracji kategorii Premium w Łodzi: "Restauracja Polska", Restauracja "L'ecru", Restauracja "Showtime" oraz Restauracja "Cafe Lulu".

Artur Gabor

Pan Artur Gabor jest absolwentem Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego oraz Wydziału Ekonomii University College London. Obecnie jako Partner w Gabor & Gabor zajmuje się doradztwem gospodarczym. Wcześniej pełnił funkcję dyrektora sektora finansowego w IBM Polska, dyrektora ds. rozwoju, fuzji i przejęć dla Europy Środkowej i Rosji w General Electric Capital oraz dyrektora zarządzającego na Polskę w Credit Lyonnais Investment Banking Group. Był również partnerem w Warszawskiej Grupie Konsultingowej oraz kierownikiem działu ds. rozwoju rynku w CHZ Paged. Ponadto, sprawował funkcje przewodniczącego rady nadzorczej w Getin Bank S.A., zastępcy przewodniczącego rady nadzorczej w GE Capital Bank S.A. i Energomontaż Północ S.A. Był również członkiem w radach nadzorczych w Getin Holding S.A., GE Bank Mieszkaniowy S.A. oraz Polmos Lublin S.A. Obecnie jest członkiem rady nadzorczej Orbis S.A. oraz Energopol Katowice oraz przewodniczącym rady nadzorczej Grupy Lew. Przynależy również do Polskiego Instytutu Dyrektorów oraz Amerykańskiej Izby Handlowej, gdzie pełni funkcję członka stałego komitetu doradczego.



Remco van der Kroft

Pan Remco van der Kroft jest absolwentem Wydziału Prawa Uniwersytetu Leiden. Obecnie Partner w jednej z wiodących kancelarii prawnych w Polsce - Domański Zakrzewski Palinka, do której dołączył w lutym 2007 r. Wcześniej pracował jako prawnik w Paryżu, Warszawie, Chicago i Rotterdamie w kancelariach Holland Van Gijzen, Nauta Dutilh, Deloitte oraz Salans. Specjalizuje się w transakcjach nieruchomościowych oraz fuzjach i przejęciach. W latach 2004-2006 zasiadał w zarządzie Apsys Polska Sp. z o.o., będącej znanym międzynarodowym deweloperem i inwestorem, gdzie odpowiadał za kierowanie departamentem prawnym.

Jan Adam Jeżak

Pan Jan Adam Jeżak ukończył studia ekonomiczne na Uniwersytecie Łódzkim. Obecnie jest profesorem nadzwyczajnym Uniwersytetu Łódzkiego oraz Kierownikiem Katedry Wydziału Zarządzania na tej uczelni. Prowadzi aktywną działalność w organizacjach i stowarzyszeniach naukowych. Jest m.in. przewodniczącym Głównej Rady Naukowej Towarzystwa Organizacji i Kierownictwa w Warszawie, członkiem Zespołu Nauk Społecznych i Prawnych przy Ministrze Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz przewodniczącym Rady Fundacji Rozwoju Przedsiębiorczości w Łodzi. Posiada szerokie doświadczenie w praktyce gospodarczej jako doradca i konsultant wielu polskich spółek. Był również członkiem rad nadzorczych Lentax S.A., Budohurt S.A., Biurosysytem S.A. Linenpol Sp. z o.o. oraz Techmadex Sp. z o.o., w tym w latach 1995-2001 przewodniczącym rady nadzorczej Pierwszego NFI - Fund.1. Obecnie jest członkiem Kapituły Konkursu na Najlepszą Firmę Województwa Łódzkiego oraz członkiem Polskiego Instytutu Dyrektorów i Komitetu Dobrych Praktyk Korporacyjnych przy Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.



Uchwała nr [●]

Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy spółki SFINKS POLSKA S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka") z dnia 18 lutego 2009 r.

w sprawie odwołania Pana Henry McGovern ze składu Rady Nadzorczej Spółki

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz § 18 ust. 1 Statutu Spółki niniejszym odwołuje Pana Henry McGovern ze składu Rady Nadzorczej Spółki.

Uchwała nr [●]

Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy spółki SFINKS POLSKA S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka") z dnia 18 lutego 2009 r.

w sprawie odwołania Pana Piotra Bolińskiego ze składu Rady Nadzorczej Spółki

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz § 18 ust. 1 Statutu Spółki niniejszym odwołuje Pana Piotra Bolińskiego ze składu Rady Nadzorczej Spółki.

Uchwała nr [●]

Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy spółki SFINKS POLSKA S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka") z dnia 18 lutego 2009 r.

w sprawie odwołania Pana Dioklecjana Świerszcza ze składu Rady Nadzorczej Spółki

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz § 18 ust. 1 Statutu Spółki niniejszym odwołuje Pana Dioklecjana Świerszcza ze składu Rady Nadzorczej Spółki.

Uchwała nr [●]

Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy spółki SFINKS POLSKA S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka") z dnia 18 lutego 2009 r.

w sprawie odwołania Pana Marka Nowakowskiego ze składu Rady Nadzorczej Spółki

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki działając na podstawie art. 385 § I Kodeksu spółek handlowych oraz § 18 ust. 1 Statutu Spółki niniejszym odwołuje Pana Marka Nowakowskiego ze składu Rady Nadzorczej Spółki.

Uchwała nr [●]

Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy spółki SFINKS POLSKA S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka") z dnia 18 lutego 2009 r.

w sprawie powołania Pana Tomasza Morawskiego na członka Rady Nadzorczej Spółki

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz § 18 ust. 1 Statutu Spółki niniejszym powołuje Pana Tomasza Morawskiego do składu Rady Nadzorczej Spółki.

Uchwała nr [•]

Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy spółki SFINKS POLSKA S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka") z dnia 18 lutego 2009 r.

w sprawie powołania Pana Remco van der Kroft na członka Rady Nadzorczej Spółki

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz § 18 ust. 1 Statutu Spółki niniejszym powołuje Pana Remco van der Kroft do składu Rady Nadzorczej Spółki.

Uchwała nr [●]

Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy spółki SFINKS POLSKA S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka") z dnia 18 lutego 2009 r.

w sprawie powołania Pana Artura Gabor na członka Rady Nadzorczej Spółki

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz § 18 ust. 1 Statutu Spółki niniejszym powołuje Pana Artura Gabor do składu Rady Nadzorczej Spółki.

Uchwała nr [•]

Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy spółki SFINKS POLSKA S.A. z siedzibą w Łodzi ("Spółka") z dnia 18 lutego 2009 r.

w sprawie powołania Pana Jana Adama Jeżaka na członka Rady Nadzorczej Spółki

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Spółki działając na podstawie art. 385 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz § 18 ust. 1 Statutu Spółki niniejszym powołuje Pana Jana Adama Jeżaka do składu Rady Nadzorczej Spółki.