Sphinx z grillowymi nowościami
- Jest to druga odsłona kulinarnych nowości, które wprowadzamy w restauracjach Sphinx w tym roku. Tym razem postawiliśmy na smaki nawiązujące do grilla, które są szczególnie lubiane i popularne w okresie wiosenno-letnim. Kuszące są również zielone szparagi, które królują w nowej wkładce. Swoją wyjątkowość zawdzięczają niezwykłym walorom smakowym i zdrowotnym. Te niskokaloryczne warzywa są bogatym źródłem kawasu foliowego, witamin i błonnika, co jest niezmiernie istotne dla osób dbających o zdrowie i linię - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx
W ofercie „Nowości z grillowym zacięciem” znajduje się wołowy burger z amerykańskiego angusa z dodatkiem chrupiącej sałaty, rukoli, pomidora, cebuli i ogórka, w świeżo wypiekanej oprószonej sezamem bułce, serwowany z ziemniaczanymi półksiężycami oraz sosem. W ramach najnowszej oferty zamówić można również wołowy stek z urugwajskiego hereforda podawany ze szparagami i sosem holenderskim. Nie zabraknie również dań drobiowych. Propozycja „Kurczak w medalionie” zawiera grillowaną pierś z kurczaka owiniętą plasterkami bekonu, podawaną z zielonym groszkiem cukrowym i sosem holenderskim. Z kolei „Kurczę orzeźwione” to grillowane kawałki piersi kurczaka z mieszanką sałat z oliwkami, świeżym ogórkiem, natką pietruszki i kawałkami pomarańczy, skropione dressingiem jogurtowo-ziołowym. Decydując się na „Szaszłykową ucztę” klient otrzyma dwa warzywne szaszłyki z cukinii, cebuli, papryki i pieczarek oraz dwa szaszłyki z kurczaka marynowanego w sosie teriyaki, serwowane z sosem słodkie chilli. Dla osób poszukujących lekkich propozycji kulinarnych restauracje Sphinx oferują zupę „Krem z zielonego groszku” z dodatkiem śmietany i prażonych płatków migdałowych oraz szparagi z sosem holenderskim.
See also
-
2016-02-18 14:24
-
2015-11-19 17:15
-
2015-11-17 10:50