Sphinx w leśnym klimacie
![Printer-friendly version Printer-friendly version](/sites/all/modules/print/icons/print_icon.gif)
- Sierpień i wrzesień to idealny czas na spacery po lesie i grzybobranie. Dlatego też w naszej najnowszej wkładce przygotowaliśmy potrawy, w których nie brakuje aromatycznych podgrzybków i kurek. Grzyby w śmietanie są doskonałym dodatkiem do mięs, choć same w sobie stanowią też wyborną przekąskę - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.
Wśród „Nowości w leśnym klimacie” znajduje się stek z urugwajskiego hereforda z podgrzybkami w śmietanie, podawanymi w ziemniaczanych łódeczkach oraz z sałatką wegetariańską. Z lżejszych dań restauracje Sphinx polecają „Łososia na cukinii” serwowanego z dressingiem musztardowo-miodowym i cytryną. Dodatkowo do dań oferowany jest kieliszek czerwonego lub białego wina w atrakcyjnej cenie. Ponadto w nowej wkładce do menu są „Medaliony z sosem kurkowym”, czyli grillowane piersi kurczaka owinięte plasterkami bekonu, podawane z kurkami w śmietanie i ziemniaczanymi placuszkami rösti. Można również spróbować delikatnej zupy - kremu z cukinii - z dodatkiem śmietany i prażonych migdałów oraz kurek lub podgrzybków w śmietanie w ziemniaczanych łódeczkach z sałatką wegetariańską.
![](https://sfinks.pl/sites/default/files/content-images/sphinx_wlesnym_274x202.jpg?1408370963)
See also
-
2016-02-18 14:24
-
2015-11-19 17:15
-
2015-11-17 10:50