-A +A

Chłopskie Jadło z dziczyzną i grzybami

Printer-friendly version

Restauracje Chłopskie Jadło, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, przygotowały nowe sezonowe dania w ramach wkładki „Jesienne nowości”. Obejmuje ona potrawy z dziczyzny, grzybów oraz jesiennych warzyw i owoców. Nowa wkładka do menu jest dostępna we wszystkich lokalach sieci do 6 listopada.

- Dziczyzna, aromatyczne podgrzybki i kurki oraz ciekawie przyrządzone warzywa tworzą kompozycję dań idealnie pasujących do oferty Chłopskiego Jadła. Grzyby i dziczyzna kojarzą się od zawsze z polską jesienią a owoce takie jak gruszki i śliwki kuszą smakiem. Sezonowe propozycje cieszą się coraz większym zainteresowaniem naszych gości, zadbaliśmy więc o niebanalne receptury i najwyższej jakości produkty - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Chłopskie Jadło.

 

Restauracje Chłopskie Jadło w ofercie „Jesienne nowości” proponują gościom cztery dania. Wśród nich znajduje się gulasz z dzika. Mięso z dziczyzny, duszone w winie z warzywami, doprawione jałowcem podawane jest z placuszkami z kaszy gryczanej. W nowej wkładce do menu jest również „Kurczę na kurkach”, czyli grillowany filet z kurczaka na sosie kurkowo-śmietanowym, serwowany z kluskami śląskimi lub placuszkami z kaszy gryczanej. Klienci mają również do wyboru podgrzybki w kremowym sosie śmietanowym, podawane z ziemniakami purée posypanymi świeżym koperkiem. Do lżejszych propozycji należy carpaccio z buraczków z kozim serem, prażonymi orzechami włoskimi i rukolą, skropione lekkim dressingiem oraz kremem balsamicznym. Wśród nowości dostępny jest również krem ze świeżej cukinii z dodatkiem kwaśnej śmietany, prażonych płatków migdałowych i listka mięty. Do picia Chłopskie Jadło poleca z kolei domowy kompot ze śliwek węgierek i gruszek.

Chłopskie Jadło z dziczyzną i grzybami