Nowe smaki na zimę w restauracjach Sphinx
- Jeszcze przed świętami naszym klientom proponujemy nowe kompozycje dań idealne na zimową pogodę, wpisujące się też w karnawałową atmosferę. Nasza oferta zachęca do wspólnych posiłków ze znajomymi czy rodziną i próbowania razem nowych smaków. Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszego sezonowego menu, bowiem zawarte w nim potrawy doskonale rozgrzewają i dodają pozytywnej energii - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.
Wśród nowości zimowej wkładki „Gwiazdy sezonu” znalazł się filet z dorsza bałtyckiego w chrupiącej panierce, wraz z pieczarkami w aromatycznym sosie śmietanowym na białym winie. W karnawale smaków pojawiła się też shoarma „Góralska” z delikatnej polędwiczki wieprzowej, zapieczona serem góralskim i żurawiną. Ponadto klienci restauracji Sphinx mogą zamówić wołowego burgera z angusa, z boczkiem i serem podawanego z sosem z czerwonej cebuli na bazie whiskey Jack Daniel’s w świeżo wypiekanej bułce pita. W najnowszej wkładce oferowana jest też pikantna odsłona quesadilli - „Mexico”, czyli zapiekane tortille z shoarmą klasyczną, serem, pieczarkami, papryką, fasolą i ostrym sosem, a także mini kofta - grillowane aromatyczne kiełbaski podawane z oryginalnym ajwarem. W chłodne dni rozgrzeje z kolei lekko pikantna zupa krem z marchwi, imbiru i curry, serwowana ze śmietaną i sezamem.
Gośćmi specjalnymi oferty „Gwiazdy sezonu – karnawał smaku” są dwa steki i żebra wołowe. Po raz pierwszy w restauracji Sphinx pojawił się stek wołowy z francuskiej rasy limousine, który podawany jest z sosem z czerwonej cebuli na bazie whiskey Jack Daniel’s. Klienci mogą zamówić też soczysty stek z rostbefu – New York wraz z grillowaną kukurydzą i sosem BBQ. W ofercie znalazły się też delikatne żebra wołowe w aromatycznej marynacie BBQ. Oba steki i żebra wołowe z sosami i dodatkami dostępne są także w menu degustacyjnym idealnym na spotkania w grupie. W zimowej wkładce rozgrzewają też napoje – grzane piwo z dodatkiem imbiru, cytryny i miodu oraz aromatyczne grzane wino z pomarańczą i goździkami.
See also
-
2016-02-18 14:24
-
2015-11-19 17:15
-
2015-11-17 10:50