Sphinx z nowym menu i hasłem dla marki
- Ciągle poszukujemy nowych, oryginalnych kompozycji smakowych, ale nie zapominamy o smakach, które są charakterystyczne dla Sphinxa od lat. Bogactwo przypraw i składników jest dla nas ogromną kulinarną inspiracją, dzięki nim możemy tworzyć dania zaspokajające różnorodne gusta i potrzeby klientów. „Mamy ten smak” to deklaracja naszego przywiązania do tego co najważniejsze w restauracji. Nowe menu zawiera wiele znakomitych przystawek, dań głównych i dodatków nawiązujących także do orientalnych korzeni restauracji Sphinx. Nie brakuje również nowości wśród wybornych steków wołowych, które zyskują na popularności. Nasze propozycje kulinarne w połączeniu z przyjaznym klimatem restauracji Sphinx zachęcają do spotkań z rodziną czy znajomymi i odkrywania wspólnie nowych smaków - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.
Wśród nowości menu głównego na uwagę zasługuje zestaw 9 przekąsek Mezze polecany dla przyjaciół a idealny na rozpoczęcie wizyty. W skład Mezze wchodzą: kofta libańska – grillowane szpadki z mięsa wołowego, falafel - kotleciki z cieciorki, tabbouleh – libańska sałatka z kaszą bulgur, hummus jamil, kawałki pomidorów ze świeżą kolendrą, sos tahini na bazie pasty z sezamu, oliwki zielone z pestką, z oliwą i pietruszką, sos jogurtowo-miętowy oraz trzy świeżo wypiekane bułeczki pita. Więcej orientalnego akcentu pojawiło się też w pozycjach kultowych, gdzie króluje oryginalna shoarma, przyprawiona wyjątkową mieszanką 16 przypraw i ziół, których proporcje są sekretem restauracji Sphinx. Do znanych i lubianych pozycji dołączyła nowa shoarma, tym razem serwowana na wyśmienitym hummusie, taki sposób podawania mięsa jest bowiem popularny w krajach bliskowschodnich. Nowością jest też kofta libańska doprawiona mieszanką 7 libańskich przypraw podawana z tabbouleh i innymi dodatkami.
Wzbogacona została również oferta steków, w której obok popularnych propozycji pojawiły się nowości. Należą do nich stek z antrykotu z kością – tomahawk XXL, stek argentyński z angusa oraz stek z polędwicy chateaubriand. W cenie każdego steku z menu są 4 dodatki do wyboru. W karcie głównej jest także menu degustacyjne podawane na specjalnej desce z porcelanową płytką idealne na spotkania w grupie. Zawiera ono zestaw trzech różnych steków – amerykański, urugwajski, argentyński, pepper, polędwica chateaubriand do wyboru, podawanych z trzema dodatkami, sosami i masłem do wyboru.
Karta główna restauracji Sphinx zawiera jeszcze szereg innych nowości w tym kuskus z curry i warzywami w dziale Czas na fit, burger Tennessee z angusa w Fuzji Smaków, także premierowe propozycje w ofercie dodatków, przystawek i sałat. Do menu głównego włączona została również karta Sphinx Café pełna słodkich deserów, ciast, musów, czekolady i lodów.
See also
-
2016-02-18 14:24
-
2015-11-19 17:15
-
2015-11-17 10:50