Jesienno-zimowe nowości w restauracjach Sphinx

W nowej ofercie pojawiły się dwie przystawki – „Grzanki bacy”, czyli grzanki z grillowanym bekonem, serem góralskim i żurawiną oraz krem z dyni podawany z chrupiącym bekonem. Wśród dań głównych jest „Shoarma góralska”, czyli paski polędwiczki wieprzowej zapieczone z góralskim serem, podawane z żurawiną, sałatką wegetariańską i cząstkami ziemniaka w ziołach, a także stek z urugwajskiego hereforda z jarmużem i cząstkami ziemniaka w ziołach. W najnowszej ofercie nie zabrakło również lżejszych dań, jak miruna z kuskusem z dodatkiem buraczków, podawana z sosem jogurtowo-miętowym oraz sałata z wątróbką w porzeczkach. Uzupełnieniem oferty są dwa napoje – „Pepsi Green”, czyli pepsi z limonką i miętą oraz piwo Książęce Golden Ale.
- Dania w aktualnej wkładce sezonowej czerpią z bogactwa jesiennych zbiorów, by rozgrzewać i dodawać energii, gdy pogoda coraz mniej rozpieszcza. Oprócz jesienno-zimowych inspiracji powracamy też do potraw, które już kiedyś gościły w ofercie i szczególnie mocno przypadły do gustu naszym klientom. Mamy nadzieję, że ta kompozycja zostanie równie dobrze przyjęta jak poprzednie - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.

See also
-
2016-02-18 14:24
-
2015-11-19 17:15
-
2015-11-17 10:50