„Grzyby, kasze i żurawina” w restauracjach Chłopskie Jadło
Na początek polecamy bacówkę, czyli ciepły, smażony ser ze słodką konfiturą z żurawiny albo sycący, gęsty krupnik z kaszą jęczmienną, boczkiem i podgrzybkami. Przygotowaliśmy również gulasz z sarny na czerwonym winie, z buraczkami i kaszą gryczaną czy karminadle, czyli śląskie kotlety mielone z mięsa wieprzowego – w naszej wersji obowiązkowo z dodatkiem grzybów. Podajemy je z podgrzybkami w śmietanie, ziemniakami i surówką z ogórka kiszonego. Ofertę uzupełnia schab z kością w jesiennej odsłonie serwowany z podgrzybkami w śmietanie, ziemniakami oraz surówką z białej kapusty.
Takie dania doskonale komponują się z napojami w równie jesiennym stylu: z cytrusami, słodkim miodem i rozgrzewającymi przyprawami. Herbata z żurawiną, pomarańczą, sokiem malinowym, miodem, goździkami i cynamonem jest nie tylko smaczna, ale również zdrowa. Grzane wino z pomarańczą i przyprawami na pewno znajdzie wielu wielbicieli, podobnie jak grzane piwo z miodem, pomarańczą, cytryną i imbirem – wedle upodobań malinowe lub korzenne.
Dań z nowej wkładki możesz spróbować już od 9 października w restauracjach Chłopskie Jadło. Zapraszamy również na naszą stronę internetową i fanpage, aby być na bieżąco z ofertą naszych restauracji.
See also
-
2016-02-18 14:24
-
2015-11-19 17:15
-
2015-11-17 10:50