Festiwal Shoarmy w Sphinx
– Shoarma to kultowe danie restauracji Sphinx, które tym razem prezentujemy w innej odsłonie. Inspiracją do stworzenia nowych propozycji w ramach „Festiwalu Shoarmy” były różne kuchnie świata. Wiedzieliśmy, że takie połączenia zaowocują ciekawymi smakami. Liczymy, że nowość – Shoarma Festiwalowa, czyli dwie wybrane shoarmy na bułce pita podane na drewnianej tacy, będzie cieszyć się dużym zainteresowaniem naszych gości. Zapraszamy wszystkich wielbicieli tego dania w kulinarną podróż – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska S.A.
„Festiwal Shoarmy” to zabawa z najpopularniejszym daniem Sphinxa – drobiową lub wieprzową shoarmą, jednak przygotowaną zupełnie inaczej niż dotychczas. Shoarma Mexico rozpala apetyt dzięki połączeniu ostrych przypraw, papryki, kukurydzy, cebuli, fasoli i wieprzowiny. Delikatna, drobiowa Shoarma Korma rozpływa się w ustach w towarzystwie ciecierzycy, kolendry i płatków migdałowych w kremowym sosie korma. Smak Shoarmy Orientalnej przywodzi na myśl daleką Azję ze względu na kurczaka z papryką, grzyby mun oraz pędy bambusa w sosie słodko-pikantnym. Najkrótszą, ale równie pyszną podróż można odbyć jedząc swojską Shoarmę Góralską, na którą składają się paski z polędwiczki wieprzowej zapieczone serem góralskim i żurawiną. Każde z dań serwowane jest z dedykowanymi dodatkami i surówkami.
Spośród wielu apetycznych propozycji trudno zdecydować się tylko na jedną, dlatego w ofercie znalazła się również Shoarma Festiwalowa – składają się na nią dwie dowolnie wybrane shoarmy z „Festiwalu Shoarmy” w mniejszej gramaturze, a także frytki, bułka pita, kultowy sos oraz surówka. Do każdej z pięciu propozycji można domówić 1,5 l dzban napoju gazowanego Pepsi w atrakcyjnej cenie 19 zł.
Więcej informacji na www.sphinx.pl oraz w aplikacji Aperitif.
See also
-
2016-02-18 14:24
-
2015-11-19 17:15
-
2015-11-17 10:50