Lody rzemieślnicze w restauracjach Sphinx
- W okresie letnim lody cieszą się ogromnym zainteresowaniem. Nic dziwnego, kiedy za oknami tak często panują prawdziwie tropikalne temperatury. Zawsze chcemy oferować naszym gościom to, co najlepsze, w naszych restauracjach będą mogli więc skosztować prawdziwych lodów rzemieślniczych. Na klientów czekają nie tylko tradycyjne smaki jak wanilia, czekolada czy truskawka, ale też prawdziwe tegoroczne hity – sorbet mango i słony karmel. Jesteśmy przekonani, że kompozycje nowych deserów na bazie lodów wytwarzanych wyłącznie z naturalnych składników przypadną wszystkim do gustu – komentuje Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.
W deserach wykorzystywane są lody rzemieślnicze produkowane przez manufakturę Jednorożek z Bielska-Białej. Wytwarzane są tradycyjnymi metodami i z najwyższej jakości składników, m.in. mleka, śmietany, czekolady z Ghany i Indonezji, wanilii z Madagaskaru czy polskich truskawek, bez sztucznych dodatków. Dzięki temu lody charakteryzuje intensywny smak i idealnie kremowa konsystencja, jednocześnie przy niższej kaloryczności.
Nowa oferta deserów obejmuje pięć lodowych kompozycji. Pierwsza z nich – „Kawa i słony karmel” – to połączenie lodów waniliowych i o smaku słonego karmelu z dodatkiem espresso, rodzynek i bitej śmietany. „Beza z malinami” to z kolei lody waniliowe i sorbet truskawkowy z bezikami, musem malinowym i bitą śmietaną. Trzeci deser o nazwie „Mango” to sorbet mango z jogurtem naturalnym i ciasteczkami w towarzystwie bitej śmietany. Dwie ostatnie propozycje to „Chałwa i wanilia” oraz „Chałwa i czekolada”, w których gałka lodów waniliowych lub czekoladowych podana jest z musem chałwowym i pestkami granatu. Istnieje również możliwość zamówienia pojedynczych gałek lodów.
See also
-
2016-02-18 14:24
-
2015-11-19 17:15
-
2015-11-17 10:50