-A +A

Sfinks nawiązał współpracę z Aviko

Printer-friendly version

Sfinks Polska – właściciel restauracji Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło – podpisał kontrakt na dostawy centralne z Aviko. W ramach umowy Aviko będzie dostarczało frytki, cząstki i talarki ziemniaczane do restauracji sieci Sphinx, w tym Sphinx Express, oraz Chłopskie Jadło. Współpracę przewidziano na dwa lata.

W produkty Aviko będą się zaopatrywać wszystkie obecne oraz nowo uruchomione restauracje dwóch sieci Sfinks Polska, zarówno franczyzowe, jak i własne. Wartość kontraktu będzie zależała od wysokości zamówień składanych przez restauracje w ciągu najbliższych dwóch lat.

 

- Nawiązujemy współpracę z uznanym, międzynarodowym koncernem, który daje gwarancję wysokiej jakości, co dla nas jest priorytetem. Dodatkowo, produkty dostarczane przez naszego nowego partnera, oprócz sprawdzonego smaku, mają ten walor, że są wytwarzane przy użyciu oleju słonecznikowego, a przez to charakteryzują się niższą zawartością kwasów nasyconych i są po prostu zdrowsze. Aviko to popularna wśród polskich konsumentów marka, dlatego mam nadzieję, że nasi goście z zadowoleniem przyjmą wiadomość, że produkty tej firmy będą odtąd trafiały także na talerze w restauracjach Sfinks Polska - mówi Bogdan Bruczko, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej sieciami Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK.

 

- Aviko ma ponad 50-letnie doświadczenie na światowym rynku gastronomicznym. Cieszymy się, że nasze produkty doceniają też polscy restauratorzy. Współpraca ze Sfinksem to ogromny sukces. Zdajemy sobie sprawę, że sprawdzona jakość, kontrola kosztów i szybkość przygotowania są kluczowe w gastronomii. Podjęcie współpracy z restauracjami sieci Sphinx i Chłopskie Jadło potwierdza, że produkty Aviko spełniają te oczekiwania - mówi Andrzej Mendygrał, Krajowy Szef Sprzedaży – gastronomia z firmy Aviko.

 

Oferta Aviko obejmuje poza frytkami, szeroki wybór specjalności ziemniaczanych, przekąsek i gratinów. Artykuły Aviko dostępne są w segmencie produktów mrożonych, jak również schłodzonych.