-A +A

Restauracje Sphinx i Chłopskie Jadło wprowadzają „Jesienną paletę smaków”

Printer-friendly version

Sphinx i Chłopskie Jadło, sieci restauracji należące do Sfinks Polska, wprowadzają ofertę pod hasłem „Jesienna paleta smaków”. W ramach niej do menu obu sieci wejdą nowe przystawki oraz danie główne – „Stek z australijskiego angusa”. Jesienna wkładka do karty jest dostępna w restauracjach Sphinx i Chłopskie Jadło od 24 września.

„Jesienna paleta smaków” w sieci Sphinx obejmuje trzy nowe przystawki: „Chrupiący camembert” (panierowane krążki sera z żurawiną), „Rösti z łososiem” (smażone na złoto placki ziemniaczane podawane z wędzonym łososiem i sosem tzatziki) oraz „Bruschetta” (3 kromki zapiekane mozarellą z pesto i pomidorami). Nowym daniem głównym jest natomiast „Stek z australijskiego angusa” z sosem BBQ, serwowany z grillowaną papryką i cukinią. Dodatkowo klienci mogą zamówić do tej potrawy kratkę ziemniaczaną lub frytki.

 

Z kolei w restauracjach Chłopskie Jadło, oprócz steka, „Jesienna paleta smaków” wprowadza nową przystawkę w postaci placków ziemniaczanych z sosem z podgrzybków w śmietanie.

 

- Nasi goście coraz chętniej rozpoczynają posiłek od przystawki zamawianej jako wstęp do dania głównego, dlatego postanowiliśmy rozszerzyć możliwość wyboru, wprowadzając nowe propozycje starterów. Również steki, od chwili wprowadzenia do menu, systematycznie zyskują coraz większe grono wielbicieli. Obecnie są one drugą kategorią dań, po daniach kultowych, generującą największą sprzedaż. Stąd do obecnych  w karcie steków wołowych i wieprzowych, dodajemy jeszcze jeden - z cenionego na świecie mięsa australijskiego angusa, podawany z sezonowymi warzywami. Mamy nadzieję, że goście restauracji Sphinx oraz Chłopskie Jadło chętnie wypróbują nasze nowości – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.