Restauracje Sphinx z sześcioma ofertami sezonowymi
- W tym roku przygotowujemy dla naszych klientów wiele nowych atrakcji kulinarnych. Kalendarz Kulinarny Sphinxa na 2014 obejmuje sześć propozycji wkładek sezonowych. Planując poszczególne dania w kolejnych odsłonach oferty bierzemy pod uwagę zarówno pory roku i charakterystyczne dla nich smaki, aktualne trendy, jak również preferencje naszych klientów. Liczymy, że nasi goście z chęcią będą sięgać po obecne nowości, a w kolejnych miesiącach skuszą się na propozycje inspirowane latem, jesienią i zimą - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.
Klienci restauracji Sphinx w nowej propozycji sezonowej znajdą smaczne potrawy. Miłośnicy zup mogą zamówić Krem brokułowy” z dodatkiem płatków migdałowych. W ofercie jest również „Bukiet sałat z gruszką” - kompozycja chrupiących sałat z rukolą, gruszką oraz serem pleśniowym, posypana orzechami włoskimi i prażonym słonecznikiem z sosem cytrynowo-miodowym, a także „Kurczę z kieszonką” – delikatna grillowana pierś z kurczaka z brokułowo – serowym nadzieniem, podawana z bukietem gotowanych warzyw oraz delikatnym sosem tzatziki. Ponadto goście restauracji Sphinx mogą skosztować „Satay” – szaszłyków z delikatnego kurczaka marynowanego w sosie teriyaki, podawanych z sosem słodkie chilli. Wiosenna wkładka zawiera też „Stek urugwajski”, czyli wołowy stek z urugwajskiego hereforda podawany z sosem z czerwonego wina oraz z sałatką wegetariańską. Do dań „Kurczę z kieszonką” oraz „Stek urugwajski” można dokupić chrupiące półksiężyce z ziołami lub ryż, a także zamienić za dodatkową opłatą warzywa na „Bukiet sałat z gruszką”.
See also
-
2016-02-18 14:24
-
2015-11-19 17:15
-
2015-11-17 10:50