-A +A

Aktualności

poniedziałek, listopad 13, 2017 - 14:53

„Polskie kasze, jabłka i ziemniaki” to tytuł najnowszej oferty w restauracjach Chłopskie Jadło, należących do Sfinks Polska. Wśród jesienno-zimowych propozycji znajduje się wiele rozgrzewających dań, opartych o produkty sezonowe. Nowa oferta jest dostępna we wszystkich lokalach Chłopskie Jadło.

piątek, październik 6, 2017 - 09:43

Restauracje Sphinx, zarządzane przez Sfinks Polska, wprowadziły nową, sezonową ofertę. Wśród napojów znajdują  się rozgrzewające herbaty: Hibiskusowa, Zielona oraz Malinowa, serwowane z dodatkiem miodu i imbiru oraz kawa latte z kardamonem. Uzupełnieniem tych propozycji jest czekoladowe ciastko brownie z musem malinowym i bitą śmietaną. W ofercie znajdują się także napoje alkoholowe, w tym grzane wino i piwo.

wtorek, październik 31, 2017 - 10:14

Spółka Sfinks Polska, zarządzająca restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, WOOK i Fabryka Pizzy, przejęła największą sieć pubów w Polsce - Piwiarnię Warki. Tym samym Sfinks skokowo powiększył liczbę zarządzanych lokali ze 107 do 175. Skutkiem transakcji, obok wzrostu skali działalności, będą liczne synergie kosztowe i marketingowe, jakie Sfinks będzie osiągał w  ramach powiększonej grupy.

środa, wrzesień 20, 2017 - 11:23

Spółka Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, przygotowała się do wprowadzenia na rynek nowych konceptów gastronomicznych w segmencie fast casual dining. Pierwsze lokale pod szyldami Lepione & Pieczone oraz Spice UP! pojawią się jeszcze w tym roku, podobnie jak pizzerie pod marką Fabryka Pizzy. Jednocześnie, grupa rozszerza usługę dostawy dań do klienta na kolejne miasta. Oferta ta została uruchomiona już w Poznaniu, Łodzi i Wrocławiu, w najbliższych dniach dania z menu sieci Sphinx, Wook oraz Chłopskie Jadło będzie można zamówić także w Warszawie, a następnie w Krakowie.

piątek, październik 20, 2017 - 10:00

Sfinks Polska, zarządzający restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, WOOK i Fabryka Pizzy, będzie mógł przejąć sieć Piwiarnia Warki od Grupy Żywiec. UOKiK stwierdził, że w przypadku tej transakcji jego zgoda na koncentrację nie jest potrzebna.

wtorek, wrzesień 19, 2017 - 23:13

Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i Wook, w pierwszym półroczu 2017 r. wypracowała 87,90 mln zł jednostkowych przychodów ze sprzedaży wobec 87,95 mln zł w takim samym okresie 2016 r. Jednocześnie spółka osiągnęła EBITDA w wysokości 6,30 mln zł EBITDA w pierwszej połowie 2017 r. wobec 8,20 mln zł w porównywalnym okresie 2016 r. Ponadto po sześciu miesiącach 2017 r. Sfinks odnotował wynik jednostkowy na poziomie netto o wartości -1,06 mln zł wobec 6,05 mln zł rok wcześniej. Na różnice w wynikach wpłynęły znaczące zdarzenia jednorazowe z roku 2016.

środa, październik 11, 2017 - 12:56

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył w podwarszawskim Piastowie restaurację Fabryka Pizzy. Jest to pierwszy lokal, w który Sfinks zainwestował w ramach masterfranczyzy tej marki. Mieści się w pasażu handlowym w budynku Rezydencji Warszawskiej przy ul. Warszawskiej 43. Fabryka Pizzy w Piastowie jest lokalem własnym Sfinksa.

czwartek, wrzesień 14, 2017 - 14:54

Restauracje Sphinx, należące do Sfinks Polska, organizują weekendowe atrakcje dla dzieci. Są to kreatywne zajęcia i różnego rodzaju zabawy, prowadzone przez animatorów. Bezpłatne warsztaty tematyczne, co tydzień inne, będą się odbywały w lokalach Sphinx w całej Polsce.

piątek, październik 6, 2017 - 14:26

Sieć restauracji Chłopskie Jadło wprowadza animacje dla dzieci. Przygotowano atrakcyjny program kreatywnych gier i zabaw, które poprowadzą animatorzy. Warsztaty organizowane są w każdy weekend października.

wtorek, sierpień 22, 2017 - 14:19

„Granat, harissa i ciecierzyca” to kluczowe składniki dań z nowej wkładki w restauracjach Sphinx, opracowanych przez ekspertkę kuchni libańskiej, Samar Khanafer. Tym razem wśród nowości znalazły się m.in. wątróbka drobiowa w glazurze z granatów, stek wołowy z angusa z 7 przyprawami libańskimi i sosem na bazie harissy oraz zupa z pomidorów i ciecierzycy. W sezonowym menu pojawiły się także orientalne dodatki takie jak ryż po arabsku oraz sakiewka grillowanych warzyw. Oferta jest dostępna do 20 listopada 2017 r. w wybranych restauracjach Sphinx.