-A +A

Aktualności

wtorek, sierpień 22, 2017 - 14:19

„Granat, harissa i ciecierzyca” to kluczowe składniki dań z nowej wkładki w restauracjach Sphinx, opracowanych przez ekspertkę kuchni libańskiej, Samar Khanafer. Tym razem wśród nowości znalazły się m.in. wątróbka drobiowa w glazurze z granatów, stek wołowy z angusa z 7 przyprawami libańskimi i sosem na bazie harissy oraz zupa z pomidorów i ciecierzycy. W sezonowym menu pojawiły się także orientalne dodatki takie jak ryż po arabsku oraz sakiewka grillowanych warzyw. Oferta jest dostępna do 20 listopada 2017 r. w wybranych restauracjach Sphinx.

czwartek, sierpień 3, 2017 - 14:30

W okresie wakacyjnym restauracje Sphinx przenoszą klientów do nadmorskich kurortów z nową ofertą ,,Morskie Smaki”. Składają się na nią cztery kulinarne propozycje, w których główną rolę odgrywają ryby – łosoś, sandacz, dorsz i aterynki w sezamie. Oferta jest dostępna do końca sierpnia w wybranych restauracjach Sphinx.

wtorek, sierpień 8, 2017 - 13:06

Do zarządzanej przez Sfinks Polska sieci restauracji SPHINX, w ramach programu „Aperitif pobudza apetyt”, wdrożona została aplikacja mobilna. Zakładając konto w aplikacji, goście restauracji uzyskują dostęp do atrakcyjnych ofert promocyjnych, dopasowanych do okazji wizyt. W niedalekiej przyszłości oferta dedykowana użytkownikom aplikacji Aperitif rozszerzona zostanie o równie ciekawe oferty, z których skorzystać będzie można w restauracjach sieci Chłopskie Jadło, a później w sieci WOOK i w pubie Bolek.