Chłopskie Jadło promuje gęsinę na 11 listopada
- Jak przypominają organizatorzy akcji, dawniej mawiano, że „Na św. Marcina najlepsza gęsina” i w tym dniu odbywały się tradycyjne rodzinne obiady, podczas których jadano dania przyrządzone właśnie z gęsiego mięsa. My również uważamy, że gęsina jest wyjątkowa w smaku i wartościowa, dlatego zasługuje na przywrócenie jej dawnego uznania. W restauracjach Chłopskie Jadło gęsina jest w menu nie od dziś, ale już dziś na nowo zachęcamy do jej spróbowania – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.
Inicjatorem kampanii jest województwo kujawsko-pomorskie. Biorą w niej udział restauracje z całej Polski. W okresie od 10 listopada do 15 grudnia w ponad 150 restauracjach, w tym 8 lokalach pod szyldem Chłopskie Jadło, będzie można zamówić dania z gęsiny. Znakiem rozpoznawczym tych restauracji będą m.in. plakaty i naklejki na drzwi z hasłem „Czas na gęsinę”.
Zobacz także
-
2024-04-10 10:37
-
2024-04-08 14:34
-
2024-03-21 11:21