Chłopskie Jadło wprowadza „Wiosenne nowości”
- Wraz z nową porą roku do menu Chłopskiego Jadła zawitały smakowite nowości. Wiosenna oferta jest skomponowana tak, by każdy znalazł coś dla siebie. Są więc dwie lekkie propozycje – sałata i zupa krem oraz dwa dodające energii dania mięsne z warzywnymi dodatkami. Jednym z nich jest stek z wołowiny pochodzącej z urugwajskich hodowli rasy hereford. Ten rodzaj steków pojawił się po raz pierwszy w Chłopskim Jadle. Mamy nadzieję, że to wysokiej jakości i kruche dzięki procesom sezonowania mięso zdobędzie wśród naszych klientów wielu fanów – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą restauracje pod szyldem Chłopskie Jadło.
Nowo wprowadzona do oferty Chłopskiego Jadła „Sałatka pod gruszą” to kompozycja chrupiących sałat, gruszki i kawałków koziego sera, posypana orzechami włoskimi i prażonymi pestkami słonecznika, której smak podkreśla sos cytrynowo-miodowy. „Krem brokułowy” serwowany jest z dodatkiem prażonych płatków migdałowych oraz śmietany, a „Stek z urugwajskiego hereforda” - z sosem z czerwonego wina oraz ziemniaczanymi półksiężycami w ziołach. Drugim daniem mięsnym w ramach „Wiosennych nowości” jest „Kurczę z kieszonką”, czyli pierś z kurczaka pieczona na grillu z brokułowo-serowym nadzieniem. Mięso podawane jest z sałatką wegetariańską i sosem jogurtowo-czosnkowym.
Zobacz także
-
2024-11-29 18:26
-
2024-10-10 10:26
-
2024-10-07 13:39