-A +A

Chłopskie Jadło z nową „Niecką Chłopską”

Wersja do wydruku

Chłopskie Jadło – sieć restauracji należąca do Sfinks Polska – wprowadziło zmodyfikowaną ofertę obecnej od wielu lat w menu „Niecki Chłopskiej”. W nowej odsłonie to zestaw ośmiu tradycyjnych specjałów kuchni polskiej wraz z dodatkami, warzywami i sosem, a wszystko to serwowane na drewnianej niecce.

„Nieckę Chłopską” po brzegi wypełniają kulinarne bestsellery i ulubione dania Polaków. To propozycja przygotowana z myślą o grupach osób – rodzin, znajomych, czy turystów - którzy chcą wspólnie celebrować posiłek, próbując po trochu najbardziej popularnych smakołyków, znanych z tradycyjnej kuchni polskiej.

 

W „Niecce Chłopskiej” znajdują się dania takie jak: pieczone udka kurczaka, domowe gołąbki, przysmażane pierogi, polędwiczki wieprzowe nadziewane szpinakiem, steki z karkówki z cebulka, opiekana golonka, chrupiąca kiełbasa z cebulką, podsmażanym serem góralskim z żurawiną, gotowanymi warzywami, tradycyjną kapustą zasmażaną, cząstkami ziemniaka w ziołach, kluskami śląskimi oraz sosem grzybowym.

 

- Niecka to bardzo popularne danie wśród gości Chłopskiego Jadła, szczególnie chętnie zamawiane przez gości pojawiających się w liczniejszym gronie. Teraz przygotowaliśmy nową, bogatszą odsłonę tego dania. Mamy nadzieję, że klienci restauracji będą zadowoleni z nowej propozycji i tym chętniej będą korzystać z tej specjalnej oferty – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Chłopskie Jadło.