Dukkah, groszek i szparagi w restauracjach Sphinx
- W restauracjach Sphinx chętnie czerpiemy ze smaków, jakie przynosi wiosna. W najnowszych daniach wykorzystujemy więc sezonowe składniki jak szparagi czy groszek, wplatając w nie akcenty kuchni bliskowschodniej zaproponowane przez Samar Khanafer. Zależało nam też na tym, by zaoferować klientom różnorodność potraw i smakowych doznań. Jesteśmy przekonani, że w tej wkładce każdy znajdzie coś dla siebie, a dzięki wyjątkowym kompozycjom dań nasi goście będą chcieli do nich wracać - mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.
Z nowej wkładki „Dukkah, groszek i szparagi” na przystawkę goście mogą zamówić zestaw dwóch świeżo wypiekanych libańskich chlebków: jeden ze szparagami, serem i za’tarem – arabską mieszanką przypraw, a drugi z tymi samymi składnikami i szynką parmeńską, podawane z sosem do wyboru. Wśród nowości nie zabrakło zupy kremu z zielonego groszku ze świeżą miętą i łezką śmietany. Miłośnicy mięs również wiosną znajdą coś dla siebie w restauracjach Sphinx. Do wyboru jest kurczak w dukkah – orientalnej mieszance orzechów, sezamu i aromatycznych przypraw, podawany z sałatką, frytkami i sosem jogurtowo-miętowym albo stek w towarzystwie sezonowych, grillowanych szparagów z dodatkiem pieczarek, serwowany z frytkami i wybranym sosem. Nowością w karcie są dania w ostrzejszym wydaniu jak żeberka z ostrym sosem BBQ, frytkami i sałatką colesław, a także lekko ostre spaghetti z krewetkami na winie, z pietruszką, czosnkiem i chili.
Lista restauracji, w których dostępna jest nowa oferta, znajduje się na stronie www.sphinx.pl.
Zobacz także
-
2024-10-10 10:26
-
2024-10-07 13:39
-
2024-10-01 08:07