-A +A

Jerzy Dudek na okładce nowego Sphinx Menu

Wersja do wydruku

W restauracjach Sphinx, zarządzanych przez Sfinks Polska, pojawiło się nowe lifestylowe Sphinx Menu. Na jego okładce gości znany polski bramkarz, Jerzy Dudek, który w wywiadzie opowiada m.in. o kulinarnych fascynacjach, kadrze piłkarskiej i radzeniu sobie z presją. W najnowszym Sphinx Menu, dostępnym we wszystkich lokalach sieci w Polsce, nie brakuje również inspirujących przepisów, a także wspomnień z egzotycznych wycieczek.

- Klienci naszych restauracji polubili Sphinx Menu, stąd już po raz czwarty wprowadzamy nietypową kartę dań wzbogaconą o wywiad ze znanym sportowcem i ciekawe artykuły na temat kulinariów. Każdy gość Sphinxa może przejrzeć je na miejscu, albo też zabrać ze sobą, by w domowym zaciszu poczytać i wypróbować nowe przepisy. Ponadto, do Sphinx Menu dodaliśmy atrakcyjne kupony rabatowe, które można zrealizować w restauracjach WOOK i Chłopskie Jadło. Zachęcamy tym samym bywalców Sphinxa do spróbowania również dań chińskich i tradycyjnych polskich, oferowanych w lokalach innych naszych sieci – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą sieci Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło.

 

W najnowszym Sphinx Menu obok oferty dań i napojów znajdują się również poradniki i artykuły nawiązujące do świata kuchni. W wywiadzie Jerzy Dudek dzieli się m.in. przepisem na jego ulubioną hiszpańską potrawę. Z kolei osoby lubiące grilla mogą zapoznać się z przepisami na marynaty do mięs oraz sałatki idealnie komponujące się z potrawami z rusztu. Z menu można dowiedzieć się również jak przygotować orzeźwiające napoje np. malinowy spritzer, czy bananową Pina Coladę, a także upiec swój pierwszy chleb. Ponadto, jeden z laureatów konkursu Sphinxa, który w nagrodę wybrał się w podróż do Tajlandii opowiada w wywiadzie o pięknych krajobrazach, przyjaznych gospodarzach i egzotycznych tajskich potrawach. Natomiast jak smakuje kuchnia tajska można się przekonać przygotowując zielone curry, którego prosty przepis znajduje się również w Sphinx Menu.