-A +A

Jesienią SPHINX zaprasza na ośmiornicę, grzyby i owoce leśne

Wersja do wydruku

Sieć SPHINX Restauracje, należąca do Sfinks Polska, wprowadziła jesienne menu „Grzyby, dynia i owoce leśnie”. To sezonowy dodatek do menu głównego, w którym pojawiły się nowe dania i ulubione jesienne bestsellery gości restauracji SPHINX – m.in. wątróbka z plackami i owocami leśnymi czy danie z ośmiornicą. Najnowsze propozycje SPHINX są dostępne w lokalach sieci w całej Polsce.
 

- W restauracji SPHINX tworzymy sezonowe menu, korzystając z najlepszych składników. Jesień to czas grzybów i dyni, które znalazły się w naszych potrawach. Po raz pierwszy w menu pojawiły się owoce leśne, które wzbogacają dania i desery. Dla poszukiwaczy wyjątkowych smaków mamy także grillowaną ośmiornicę – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki, do której należy sieć SPHINX.

 

Ofertę „Grzyby, dynia i owoce leśne” otwierają rozgrzewające przystawki. To lekko pikantny krem z dyni podawany z chipsem z boczku oraz bruschetta w dwóch wydaniach: z sosem grzybowym oraz z krewetkami w harissie. Dla wielbicieli bogatego smaku grzybów przygotowano dania z sosem śmietanowo-grzybowym: Shoarmę® (z możliwością wymiany na roślinne klopsiki), grillowanego kurczaka z podsmażanymi szpeclami oraz steka T-Bone z karmelizowaną marchewką. Goście mogą także spróbować wolno gotowanego żebra wołowego w glazurze z sosu BBQ oraz ulubionej wątróbki w jesiennym wydaniu: z warzywami z patelni i plackami ziemniaczanymi, w sosie z owoców leśnych. Debiutującym daniem są grillowane macki ośmiornicy z opiekanymi ziemniakami i warzywami na ostro. Na deser jesienna karta SPHINX proponuje brownie na ciepło z sosem z owoców leśnych oraz bitą śmietaną, a także mleczny szejk szejka z sorbetu truskawkowego i owoców leśnych z bitą śmietaną, watą cukrową i owocami.