„Młoda kapusta, szczaw i szparagi” na wiosnę w Chłopskim Jadle
– Przygotowując dania dla gości naszych restauracji staramy się wykorzystywać świeże, sezonowe składniki, które o danej porze roku smakują najlepiej. Na wiosnę proponujemy więc dania kuchni polskiej ze szczawiem, szparagami czy młodą kapustą w roli głównej, czyli produktami dobrze znanymi też ze swoich zdrowotnych właściwości. Zapraszamy wszystkich do wypróbowania polskich specjałów w ciekawej, wiosennej odsłonie – mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Chłopskie Jadło.
W menu restauracji Chłopskie Jadło wiosna zadomowiła się na dobre. Na początek goście mogą zamówić lekką zupę szczawiową z ziemniakami, śmietaną i jajkiem. Wśród dań głównych pojawiły się mięsa w delikatnej odsłonie jak kotleciki ze schabu w kaparowym sosie serwowane z młodymi ziemniaczkami i kapustą z boczkiem. Kolejna propozycja to polędwiczka serwowana z sałatką z rzodkiewką i ogórkiem, młodymi ziemniakami z koperkiem oraz sosem szczawiowym. W nowej wkładce znalazły się też delikatne szparagi z jajkiem w koszulce w towarzystwie chrupiącego boczku z sosem holenderskim. Ostatnią pozycję w kulinarnych nowościach zajmuje stek z polędwicy wołowej z sałatką, cząstkami ziemniaka i ostrym sosem.
W ciepłe, wiosenne dni orzeźwienie przyniosą nowe smaki napojów. Wśród propozycji znalazły się lemoniada gruszkowa oraz mrożona herbata malinowo – hibiskusowa, podawane z cytryną i miętą.
Zobacz także
-
2024-10-10 10:26
-
2024-10-07 13:39
-
2024-10-01 08:07