Nowa restauracja Chłopskie Jadło otwarta w Poznaniu
W nowej restauracji Chłopskie Jadło na klientów czeka ponad 300 miejsc. W przestronnej części restauracyjnej znajduje się blisko 60 stolików z prawie 250 miejscami, także na kanapach z miękkimi obiciami, dodatkowo w sezonowym ogródku przygotowano 15 stolików z 60 miejscami. Lokal posiada wydzieloną salę, w której mogą odbywać się spotkania biznesowe, ze znajomymi czy kameralne uroczystości rodzinne. Ponadto z myślą o najmłodszych klientach zaaranżowano kącik zabaw dla dzieci. Jasne i ciepłe wnętrza lokalu utrzymane są w stylu modern folk. W restauracji znajdują się przedmioty wykonane z wikliny i naturalnych elementów, odrestaurowane stare meble, zasłony z naturalnego lnu, wyklejanki i charakterystyczne wzory folkowe z kurką. Ważnym elementem wystroju jest otwarta wyspa kuchenna, dzięki której klienci mogą zobaczyć, jak przebiega proces przyrządzania pierogów w lokalu. Całość wystroju przywodzi na myśl stary polski dom. Chłopskie Jadło w Poznaniu czynne jest od niedzieli do czwartku, w godz. 12-22, a w piątki i soboty od 12 do 23.
- Chłopskie Jadło w Poznaniu to restauracja mieszcząca się w bardzo dobrej lokalizacji i dysponująca dużą przestrzenią, co w połączeniu z naszą aranżacją wnętrz tworzy wyjątkowy, przytulny klimat. W nowej restauracji można zamówić wiele tradycyjnych potraw w nieco lżejszym wydaniu, charakterystycznych dla polskiej kuchni, która niezmiennie cieszy się dużą popularnością. Co więcej w poznańskiej restauracji jako pierwszej w sieci będzie można spróbować nowej, bogatej oferty pierogów oraz kasz przyrządzonych na wiele sposobów – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Chłopskie Jadło.
W menu restauracji Chłopskie Jadło znajdują się soczyste mięsa, steki, dania z ryb, zupy, sałaty czy przystawki. Poza tym w poznańskim Chłopskim Jadle wprowadzona została specjalna, szeroka oferta pierogów z wody i pieca m.in. dobrze znane „Ruskie” czy „Z kapustą i grzybami” po bardziej nowoczesne „Pikantne” z papryczkami chilli lub „Dworskie” z kaczką i jabłkiem. Dodatkowo klientom proponowany jest duży wybór dań z kaszą np. „Kresowa” z prażonym boczkiem, suszoną śliwką i cebulą, z sosem czosnkowym i surówką z białej kapusty czy „Wiejska” z wątróbką z kurczaka, białym winem, jabłkiem, pieczarkami i cebulą, z sosem chrzanowym i surówką z białej kapusty. Nowa propozycja pierogów i kasz będzie testowana w stolicy Wielkopolski, a w przyszłości planowane jest jej wdrożenie w pozostałych restauracjach sieci w Polsce.
Zobacz także
-
2024-11-29 18:26
-
2024-10-10 10:26
-
2024-10-07 13:39