Nowości na zimę w restauracjach Chłopskie Jadło
- Z myślą o naszych klientach na zimę przygotowaliśmy wkładkę pełną rozgrzewających smaków. Z przyjemnością zapraszamy chociażby na aromatyczną zupę gulaszową serwowaną z podpłomykami czy na soczystą pieczeń z karkówki w sosie piwno-miodowym. Jestem pewna, że nasze kulinarne propozycje doskonale sprawdzą się na zimowe dni, nawet tak mroźne, jak te, którymi przywitał nas Nowy Rok – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Chłopskie Jadło.
Z nowej wkładki Chłopskiego Jadła klienci mogą zamówić zupę gulaszową z wołowiną i warzywami, podawaną z podpłomykami i kwaśną śmietaną. Na gości czekają też ziemniaczane łódeczki, wypełnione śledziem w śmietanie, serwowane z dodatkiem ogórka kiszonego, a także soczysta karkówka pieczona w piwie, podawana z sosem piwno-miodowym, kaszą gryczaną i pieczonymi warzywami. Szef kuchni Chłopskiego Jadła na zimę poleca również ziemniaczankę z pieca, czyli plastry ziemniaka przełożone złocistym boczkiem i cebulą, zapiekane z serem góralskim i ziołami, serwowane z surówką z białej kapusty i sosem czosnkowo- ogórkowym. Obok dań we wkładce pojawiły się grzane piwo z dodatkiem imbiru, cytryny i miodu, a także grzane wino z pomarańczą i goździkami.
Zobacz także
-
2024-10-10 10:26
-
2024-10-07 13:39
-
2024-10-01 08:07