Restauracje Sphinx orzeźwiają ze smakiem
- W tym roku na sezon wiosenno-letni przygotowaliśmy dla naszych klientów orzeźwiające desery na bazie lodów, czekolady i musu truskawkowego. Ofertę uzupełniają chłodzące napoje takie jak lemoniada, mrożona kawa i zielona herbata oraz sangria, które nie tylko doskonale gaszą pragnienie, ale przede wszystkim wyśmienicie smakują - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.
W ramach „Orzeźwienia ze smakiem” restauracje Sphinx oferują lekki włoski deser z musem truskawkowym - panna cotta. Na uwagę zasługuje również truskawkowe verrine, czyli czekolada z gałką lodów waniliowych w musie z truskawek. Z myślą o wielbicielach kawy przygotowano espresso z mlekiem, gałką lodów waniliowych, sosem czekoladowym i bitą śmietaną pod nazwą vanilla ice coffee. Smakiem zachwyca też sułtańska gruszka, będąca kompozycją lodów czekoladowo–waniliowych, soczystej gruszki, rodzynek nasączonych białym winem i bitej śmietany, oprószona wiórkami czekolady.
Z kolei wśród sezonowych napojów oferowana jest orzeźwiająca lemoniada ze świeżą miętą oraz zielona herbata z dodatkiem syropu z kwiatu czarnego bzu, limonki i lodu. Ponadto klientom serwowana jest sangria biała i czerwona, czyli hiszpański napój przygotowany na bazie białego lub czerwonego wina oraz soków owocowych, podawany z cząstkami pomarańczy.
Zobacz także
-
2024-10-10 10:26
-
2024-10-07 13:39
-
2024-10-01 08:07