Restauracje Sphinx rozgrzewają smakiem nowości
- Jesienią naszych gości będziemy rozgrzewać wyrazistymi, nieraz lekko pikantnymi daniami, które powstały na bazie świeżych, sezonowych produktów. W menu o tej porze roku nie mogło więc zabraknąć popularnych i cenionych przez klientów grzybów, a smak wielu potraw urozmaica nasza nowość - doprawiony imbirem i chili sos śliwkowy. Gorąco zachęcamy do spróbowania naszych jesiennych propozycji. Jestem przekonana, że doskonale sprawdzą się w chłodniejsze dni – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, właściciela sieci Sphinx.
Z jesiennych nowości na początek Sphinx przygotował kremową zupę z dyni doprawioną kuminem i chili, podawaną z grillowanym boczkiem i śmietaną oraz grzanki bacy, czyli pieczywo z grillowanym boczkiem, serem góralskim i sosem śliwkowym lub żurawiną. Wśród sezonowych propozycji pojawiły się też dwie wersje kultowej shoarmy z udka kurczaka - góralska zapieczona serem góralskim i żurawiną lub sosem śliwkowym z frytkami i sałatką wegetariańską, a także z podgrzybkami w śmietanie serwowana z półksiężycami w ziołach i zestawem surówek. Na wielbicieli makaronów czeka tagliatelle z polędwicą wieprzową lub piersią kurczaka w sosie śmietanowym z podgrzybkami i natką pietruszki, zaś na miłośników ryb - pstrąg grillowany w całości, z dodatkiem cytryny, natki pietruszki, podawany z frytkami oraz sakiewką warzyw w pikantnej harissie. Z dań na ostro klienci mogą spróbować też master burgera z wyrazistym, tajskim sosem sriracha, pomidorem, ogórkiem konserwowym, serem cheddar, grillowanym boczkiem, podawanego z krążkami cebulowymi, sałatą i rukolą. W ofercie nie zabrakło też nowych steków – do wyboru jest rostbef z podgrzybkami w śmietanie w ziemniaczanych łódeczkach, a także antrykot z grzanką bacy, krążkami cebulowymi, oba podawane z sałatką z rukoli z pomidorami, sosem śliwkowym czy masłem. Wybrane dania z nowej wkładki „Rozgrzewamy smakiem” dostępne są też w delivery na portalu smacznieiszybko.pl.
Zobacz także
-
2024-11-29 18:26
-
2024-10-10 10:26
-
2024-10-07 13:39