Ruszyła pierwsza Fabryka Pizzy w Nowym Sączu
Fabryka Pizzy powstała jako nowa odsłona miejsca, w którym wcześniej działały pizzeria i kawiarnia. Restauracja składa się z dwóch sal, zajmując łącznie powierzchnię 160 mkw. W środku dla gości przygotowano stoliki, przy których zasiądzie około 60 osób. Dodatkowo przy lokalu działać będą dwa ogródki - jeden wewnątrz na patio, a drugi na zewnątrz od strony rynku. Restauracja urządzona została w charakterystycznym dla całej sieci stylu. Oryginalny klimat wnętrza tworzą wyłożone cegłą ściany, drewniane wałki do ciast, a także neonowe napisy i metalowe lampy, które wprowadzają ciekawy loftowy akcent do wystroju. Lokal działa w godzinach 11.00-23.00. Wkrótce ruszy też usługa dowozu do klienta.
- Nowa restauracja mieści się w bardzo atrakcyjnej lokalizacji w Nowym Sączu, w samym centrum starego miasta i jest to już drugi lokal prowadzony przez tego samego restauratora w ramach sieci Sfinks. Tuż obok działa bowiem Piwiarnia Warki - popularne miejsce spotkań w gronie znajomych, także tych zainteresowanych sportem, bo w pubie można oglądać transmisje rozgrywek z różnych dyscyplin. Liczymy, że nowa Fabryka Pizzy serwująca tak lubiane w Polsce włoskie specjały również przypadnie do gustu mieszkańcom Nowego Sącza, w tym studentom z pobliskiej uczelni, którzy z chęcią będą nas odwiedzać - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą sieci Fabryka Pizzy i Piwiarnia Warki.
Fabryka Pizzy specjalizuje się w najpopularniejszej wśród Polaków kuchni zagranicznej, tj. kuchni włoskiej. W menu oprócz pizzy w różnych wariantach znajdują się gnocchi, risotto, a także makarony. Nie brakuje też propozycji w wersji light i wegetariańskiej. Charakterystycznym daniem Fabryki Pizzy są bombery, czyli gorące buły pizzowe z różnymi dodatkami.
Zobacz także
-
2024-11-29 18:26
-
2024-10-10 10:26
-
2024-10-07 13:39