-A +A

Ruszył SPHINX na wrocławskim Rynku

Wersja do wydruku

Działa już restauracja SPHINX na wrocławskim Rynku. Lokal po ponad rocznej przerwie wrócił pod swój dawny adres – Rynek 39/40. Restauracja przygotowała 120 miejsc na sali oraz dodatkowych 80 miejsc w letnim ogródku. W menu nowo otwartego lokalu SPHINX są dania inspirowane kuchnią orientalną, zwłaszcza popularna shoarma i steki. Jest również oferta sezonowa na lato: dania z kurkami i fasolką szparagową, a także zupełna nowość – roślinna shoarma.

Otwarta niedawno wrocławska restauracja SPHINX jest po remoncie, a wnętrze zyskało wygląd zgodny z nowym standardem wystroju w sieci. Na sali goście mają do dyspozycji 37 stolików i lóż z kanapami, które poustawiano z myślą o wygodzie zarówno osób przychodzących w pojedynkę, jak i w towarzystwie, a także w większej grupie. W lokalu nie mogło zabraknąć charakterystycznych dla restauracji SPHINX kolorowych lamp z tykw.

 

- Zapraszamy gości do naszej najnowszej restauracji. Bardzo się cieszymy, że po dłuższej przerwie SPHINX wraca do tej prestiżowej lokalizacji i może ponownie być wrocławską wizytówką naszej sieci. Mamy nadzieję, że będzie równie chętnie odwiedzany przez gości mieszkających we Wrocławiu i odwiedzających to wyjątkowe miasto – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, firmy do której należy sieć SPHINX Restauracje.

 

Nowy wrocławski lokal sieci SPHINX jest przygotowany na odwiedziny rodzin z dziećmi – w restauracji powstał kącik zabaw oraz można skorzystać z podwyższanych krzesełek. Dla dzieci jest też karta Kids Menu. Zanim dania z niej zostaną zaserwowane, dzieci mogą zająć się kolorowankami i grami umieszczonymi na papierowych podkładkach.

 

Najnowszy SPHINX jest czynny od poniedziałku do niedzieli w godz. 12:00-23:00. Goście w menu, oprócz popularnej shoarmy, znajdą także kilka rodzajów steków oraz inne mięsa, ryby, ale też sałaty, dania wegetariańskie oraz wybór deserów. Propozycje bezmięsne są oznaczone w karcie symbolem zielonego listka. Fani letnich smaków mogą zdecydować się na nowe dania z kurkami, fasolką szparagową i szpeclami z sezonowej wkładki do menu. Nowością jest też Shoarma Wege - to danie wegańskie, a jego podstawą są roślinne kawałki na bazie soi. Są podawane z warzywami z patelni (fasolka szparagowa, cukinia, brokuły, marchewka, czerwona cebula) w glazurze z sosu Teriyaki, a także z mango w sosie, ryżem i bułką pita własnego wypieku.