Sezon na kurki w restauracjach SPHINX
Najnowsza wkładka „Kurki, rzepa i daktyle” łączy klasyczną sezonową kuchnię i znane smaki w nieoczywiste zestawienia. Idealny na upały, orzeźwiający chłodnik podajemy w restauracjach Sphinx ze świeżym ogórkiem, rzodkiewką i marynowaną rzepą z dodatkiem mięty, kopru i szczypiorku, posypanego serem fetina. Dla naszych klientów przygotowaliśmy też popularny przysmak z wakacyjnego rusztu, czyli grillowane żeberka, ale w nowej orientalnej odsłonie – w daktylowym sosie BBQ na bazie whiskey, z frytkami stekowymi, sałatką colesław oraz kultowym sosem do wyboru. Wśród letnich propozycji nie mogło zabraknąć świeżych, aromatycznych kurek, które teraz - w sezonie - smakują najlepiej. Na przystawkę proponujemy bruschettę z kurkami i kremowym kozim serem, posypaną świeżym koperkiem, pietruszką i szczypiorkiem. Z mięsnych propozycji mamy delikatną grillowaną pierś z kurczaka w towarzystwie kurek w sosie śmietanowym, podawaną z cząstkami ziemniaka i rukolą z pomidorkami koktajlowymi, a także stek z angusa, którego serwujemy z grillowanymi kurkami, aromatycznym rozmarynem, półksiężycami z ziemniaków i sosem do wyboru. Co więcej, do każdego dania z oferty można też domówić porcję sezonowych kurek w śmietanie. Dla wielbicieli makaronów na lato przygotowaliśmy z kolei lekkie spaghetti z krewetkami na białym winie ze świeżo tartym parmezanem i natką pietruszki.
Zapraszamy do spróbowania naszych sezonowych nowości w restauracjach Sphinx!
Lista restauracji, w których dostępna jest oferta znajduje się tutaj: www.sphinx.pl
Zobacz także
-
2024-11-29 18:26
-
2024-10-10 10:26
-
2024-10-07 13:39