Sphinx wiosną serwuje „Bób, cytryny i szparagi”
- Nowa wkładka to ciekawa kompozycja dań przygotowanych na bazie świeżych, sezonowych produktów, takich jak bób czy szparagi. Bogate w wiele witamin i składników odżywczych będą doskonale wzbogacać smak potraw oraz korzystnie wpłyną na nasz organizm. Wspólnie z Samar Khanafer zapraszamy wszystkich miłośników zdrowej kuchni oraz tych, którzy poszukują nowych kulinarnych doświadczeń do wypróbowania naszych propozycji - mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.
Nowa wkładka do menu to wysokiej jakości, starannie dobrane sezonowe smaki. Na początek Sphinx proponuje bruschettę z bobem, czyli wyrazistą pastę z bobu przełamaną nutą cytryny i mięty, która podawana jest na grillowanym pieczywie w towarzystwie dojrzewającej szynki. Kolejną nowością jest delikatny, ale sycący cytrynowy krem z brokułów ze skórką z cytryny i śmietaną, posypany prażonymi płatkami migdałów. Nowe składniki zagościły także w daniach głównych. W sezonowej wkładce pojawiło się spaghetti z bobem – lekki, oprószony parmezanem makaron w maślano-cytrynowym sosie z młodym bobem i grillowaną szynką dojrzewającą. Miłośnicy mięs mogą z kolei spróbować steka z angusa z grillowanymi szparagami okraszonymi świeżymi ziołami i sokiem z cytryny oraz pieczarkami, podawanego z frytkami, sosem i masłem do wyboru. Na klientów czekają też sataye z kurczaka marynowane w słodko-kwaśnej melasie z granatów, nadającej potrawom bliskowschodni charakter, które są serwowane z frytkami, ziarenkami granatu, sałatką wegetariańską i sosem jogurtowo-miętowym.
Lista restauracji, w których dostępna jest nowa oferta, znajduje się na stronie https://www.mamytensmak.pl/.
Zobacz także
-
2024-11-29 18:26
-
2024-10-10 10:26
-
2024-10-07 13:39