Sphinx zabiera na najpiękniejsze plaże świata
- Po raz szósty oddajemy w ręce naszych klientów Menu Sphinx, gdzie obok spisu dań można znaleźć wiele ciekawych artykułów, w których informujemy o nowościach, jak rozpoczęta niedawno wielka loteria Sezon na Sphinxa oraz otwarciach kolejnych restauracji. Dzielimy się tu także wiedzą dotyczącą kuchni i zachęcamy do wypróbowania naszych przepisów w gronie rodziny i przyjaciół – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki, do której należą restauracje Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło.
Najnowszemu Menu Sphinx wywiadu udzielił Mateusz Kusznierewicz, wielokrotny medalista olimpiad i mistrzostw. Opowiada w nim o swojej karierze, pasjach i gustach kulinarnych. Poprzednio gwiazdami Sphinxa byli m.in. Mariusz Czerkawski, Jerzy Dudek czy Radosław Majdan. W najnowszym Menu Sphinx obok rozmowy z utytułowanym żeglarzem można znaleźć przepisy na lekkie sałatki – z kurczakiem i sosem miętowym, z łososiem i karczochami oraz azjatycką sałatkę z wieprzowiną i ananasem. Oprócz tego można się też dowiedzieć jak przygotowywać szparagi i świeży groszek cukrowy, aby podkreślić ich delikatny smak czy przeczytać o tym, jakie smakołyki włożyć do piknikowego koszyka. Klienci, którzy sięgną po aktualne Menu Sphinx mogą też dowiedzieć się więcej na temat kuchni Dalekiego Wschodu, a w artykule o najpiękniejszych plażach świata znaleźć pomysł na wakacyjny wyjazd. W dziale Aktualności Sphinxa znajdują się natomiast informacje o nowych restauracjach Sphinx oraz Chłopskie Jadło – sieci restauracji, która również należy do Grupy Sfinks Polska.
Zobacz także
-
2024-11-29 18:26
-
2024-10-10 10:26
-
2024-10-07 13:39